Sony Ericsson W508: My Walkman™ My Style

Posted: 8 January 2009 in Sony Ericsson, Walkman
Tags: , , , , , , , , ,

Sony Ericsson W380 punya penerusnya : W508 Walkman™ Phone, dengan tagline My Walkman™ My Style. Disebut demikian karena dalam paket pembeliannya nanti, selain 2 warna utama yaitu Metal Grey dan Poetic White, masing-masing akan diberi tambahan 4 buah Style Up™ cover yang berbeda. Jadi kalau dijumlahkan total akan ada 10 buah kombinasi warna dari handphone Walkman terbaru berbentuk clamshell ini.

Dalam paket yang berwarna Metal Grey, akan ada tambahan salah satu dari 4 buah Style Up™ cover berikut : Mysterious Graffiti, Forest Green, Architectural Purple atau Sunny Orange.
W508 Walkman
Sedangkan dalam paket yang berwarna Poetic White, akan ada salah satu dari 4 buah Style-Up™ cover tambahan berikut : Radial Blue, Splashed Art, Midnight Summer, atau Street Hip-hop.
W508 Walkman

Dari Sony Ericsson Press Release :

Enjoy your music in your style with the Sony Ericsson W508 Walkman™ mobile phone

08 January 2009

Show your style with the customisable W508 Walkman™ phone. With eight changeable Style-Up™ covers to choose from as well as SensMe™, consumers can personalise the W508 to suit their mood and get a real hands-on interactive experience

Las Vegas, USA – January 7, 2009 – Enjoy music the way you want it with the W508 Walkman™ phone. Consumers can have the most interactive mobile experience as individual as they are, with clever technology such as Shake and Gesture control, SenseMe™ and TrackID™, as well as one extra Style-Up™ cover with the W508.

“The W508 Walkman™ phone builds on our iconic Walkman™ range and the successful W380.” said Alexandre Cardon, Global Product Marketing Manager (music) at Sony Ericsson. “For those who like to express their style and individuality through their mobile phone we’ve brought our creative design team in to design stylish changeable covers so that W508 offers a truly interactive and individual experience.”

Shake control and Gesture control allows you to become your own DJ with just a flick of your wrist – raise the volume or set the shuffle function by giving your phone a quick shake. Is that alarm getting to you? Switch it to snooze or mute the volume with a sweep of your palm without having to fumble for the off button.

The W508 also includes popular Walkman™ features such as SensMe™, for matching your mood to the music and touch keys on top to play, stop and skip tracks. A 3.2 megapixel camera, HSDPA and 1GB M2 card completes the W508 offering for any trend setter.

Can’t get that song out of your head but have no idea what it’s called? Use TrackID™ with text search and you’ll have the answer at a touch of a button. Also available on the W508 is PlayNow™ arena which provides a full range of mobile entertainment downloadable from your handset – unique themes and wallpapers, traditional and specially developed ringtones and music tones, a wealth of free content and of course DRM-free music tracks and TrackID™ charts from around the world.

The new W508 Walkman™
Walkman™ my style

  • One extra Style-Up™ cover in the box – change your mobile phone with your mood
  • Walkman™ player
  • HSDPA – download content quickly with a faster web experience
  • Touch music keys on top – switch tracks the easy way
  • TrackID™ with text search – find your favourite songs in seconds
  • PlayNow™ arena – customise your mobile phone with unique ringtones and wallpapers
  • Shake control– skip through your tracks with a flick of the hand
  • Gesture control – Move your hand above the W508 to mute an incoming call or put the alarm clock on snooze without touching it.

The W508 Walkman supports HSDPA 2100 and EDGE 850/900/1800/1900. The W508a supports HSDPA 850/1900/2100 and EDGE 850/900/1800/1900. W508 Walkman will be available in selected markets from Q2 in the colours Metal Grey and Poetic White.

The Sony Ericsson W508 Walkman™ at a glance

Camera

  • 3.2 megapixel camera
  • Up to 3.2x digital zoom
  • Photo fix
  • Picture blogging
  • Video blogging
  • Video recording

Music

  • Walkman™ player
  • Album art
  • Mega Bass™
  • PlayNow™
  • TrackID™
  • Bluetooth™ stereo (A2DP)
  • Music tones (MP3/AAC)
  • Shake control
  • SensMe™

Web

  • Access NetFront™ Web browser
  • Web feeds
  • Photo feeds

Communication

  • Speakerphone
  • Polyphonic ringtones
  • Vibrating alert
  • Video calling

Messaging

  • Email
  • Text messaging (SMS)
  • Chat View
  • Picture messaging (MMS)
  • Exchange ActiveSync®
  • Instant messaging
  • Predictive text input
  • Sound recorder

Design

  • Auto rotate
  • Gesture control
  • Picture wallpaper
  • Wallpaper animation

Entertainment

  • Media
  • YouTube™
  • 3D games
  • Motion gaming
  • Java
  • FM radio with RDS
  • Video streaming
  • Video viewing
  • Walk Mate

Connectivity

  • Bluetooth™ technology
  • Modem
  • Synchronization
  • USB mass storage
  • USB support

Organizer

  • Alarm clock
  • Calculator
  • Calendar
  • Flight mode
  • Notes
  • Phone book
  • Stopwatch
  • Tasks
  • Timer

Accessories
In-Box:

  • W508
  • Battery
  • Battery Charger
  • 1GB Memory Stick Micro™ (M2™)
  • USB cable
  • Stereo PHF
  • Sony Ericsson PC Suite
  • Media manager
  • User guide
  • 1 extra Style-Up™ Cover

Optional:

  • Portable Speakers MPS-100
  • Powerful, versatile and compact speakers
  • FM Music Transmitter MMR-70
  • Create your own FM radio station in an instant
  • Phone Case IPC-40
  • Protect your phone in style

Facts and Figures 1)2)

  • Size: 93.5 x 50 x 14 mm
  • Weight: 98 grams
  • Colours:
  • Metal Grey with one extra Style-Up™ cover:
  • Sunny Orange, Forest Green, Architectural Purple or Mysterious Graffiti
  • Poetic White with one extra Style-Up™ cover:
  • Midnight Summer, Splashed Art, Radial Blue or Street Hip-hop
  • Main screen: 262,144 colour TFT, scratch-resistant
  • Resolution: 240 x 320 pixels
  • Size: 2.2 inches
  • External screen: Monochromatic OLED, scratch-resistant
  • Resolution: 128 x 36 pixels
  • Size: 1.1 inches
  • Phone memory: Up to 100MB
  • Memory card support: Memory Stick Micro™ (M2™)
  • Talk time GSM/GPRS: Up to 10 hrs
  • Standby time GSM/GPRS: Up to 400 hrs
  • Talk time UMTS: Up to 4 hrs
  • Standby time UMTS: Up to 400 hrs
  • Video call time: Up to 2 hrs
  • Music listening time: Up to 24 hrs

Availability and versions
Networks:

  • W508:
  • GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900
  • UMTS/HSDPA 2100
  • W508a:
  • GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900
  • UMTS/HSDPA 850/1900/2100
  • Available in selected markets from Q2 2009.


Metal Grey

Poetic White

Comments
  1. microusb says:

    This phone is so cool. The technology is miles ahead of any nokia. More companies using micro usb means small feature packed devices.

  2. vika says:

    gue denger si 1 extra cover yang diberikan di indonesia hanya cover batrei na saja itu kata orang sony ericsson na lo, benar pa gak ya?

  3. MVTG says:

    hp na udah ada belom sih di pasaran???
    kok dicari di inet gk ketemu y????

  4. jjlifeblog says:

    @MVTG
    W508 sudah tersedia di toko2 ponsel dengan harga Rp 2.499.000

  5. MVTG says:

    @jjlifeblog : terimakasih utk informasinya🙂

    kalo saya lihat dari informasi di atas artinya kita harus membeli yang metal grey ato yang white y????
    terus cover tambahannya bisa pilih sendiri gak ya????

  6. jjlifeblog says:

    @MVTG: Sayangnya lens covernya itu udah dipaket, gak bisa dituker-tuker. Jadi terpaksa harus milih salah satu dari yang grey atau white dan cek ke cover bawaan masing-masing yang mana yang lebih banyak disuka.

  7. ova says:

    gw beli yang grey dapet cover style-up cuma 1, yg warna jeruk.. >_<

  8. […] adalah edisi khusus dari W508 Walkman™ dengan penambahan built-in GPS Receiver dengan metode aGPS (assisted GPS). Selain itu, W518 juga […]

  9. asoy says:

    keren nih…. kisaran harga pasarnya brapa y??

  10. yan says:

    dulu saya punya yg W380i, api baru sebulan beli udh 2X servis, n rencana ni mau beli W580 tapi takutnya rusak gitu lg, apa kalo produk SE pasti gitu??? atau klo cuma model flip aja yg punya resiko seperti itu??? thanks

  11. sheilaeka says:

    gw juga cuma yg wrna jeruk,,,pengen yg ijo…beli dimana ya? bisa kagak?

  12. chee says:

    dulu saya punya yg W380i, api baru sebulan beli udh 2X servis, n rencana ni mau beli W580 tapi takutnya rusak gitu lg, apa kalo produk SE pasti gitu??? atau klo cuma model flip aja yg punya resiko seperti itu??? thanks
    kyknya tergantung yg pake deh. saya pake w380i udh setahun 3 bulan, blm pernah ada maslh/keluhan sekalipun. Saya termasuk penggemar HP Flip, jd yg satu ini juga masuk dlm target nih🙂

  13. Lele Lee says:

    keren nih,,mao beli yg white euy,,hehehe..
    gw penggemar hape flip alias clamshell soalnya,,dr merk samsung ampe soner ini..
    alhamdulillah fine2 aja,,g pernah rusak or ampe diservis,,smoga kedepannya juga baek2 aja,,amien..

  14. JJ says:

    @Lele Lee
    Selamat beli ya bro…

  15. Lia says:

    chee :
    00Rate This

    PDRTJS_settings_102434_comm_1682 = {
    “id” : “102434”,
    “unique_id” : “wp-comment-1682”,
    “title” : “dulu+saya+punya+yg+W380i%2C+api+baru+sebulan+beli+udh+2X+servis%2C+n+rencana+ni+mau+beli+W580+tapi+takutnya+rusak+gitu+lg%2C+apa+kalo+produk+SE+pasti+gitu%3F%3F%3F+atau+klo+cuma+model+flip+aja+yg+punya+resik…”,
    “item_id” : “_comm_1682”,
    “permalink” : “http%3A%2F%2Fjjlifeblog.wordpress.com%2F2009%2F01%2F08%2Fsony-ericsson-w508-my-walkman%25e2%2584%25a2-my-style%2F%23comment-1682”
    }
    dulu saya punya yg W380i, api baru sebulan beli udh 2X servis, n rencana ni mau beli W580 tapi takutnya rusak gitu lg, apa kalo produk SE pasti gitu??? atau klo cuma model flip aja yg punya resiko seperti itu??? thanks
    kyknya tergantung yg pake deh. saya pake w380i udh setahun 3 bulan, blm pernah ada maslh/keluhan sekalipun. Saya termasuk penggemar HP Flip, jd yg satu ini juga masuk dlm target nih

    Yg w380i, abis 2 X servis tu udah aman sampe sekarang??..
    w508 saya ga bisa ngakses jaringan.. Baru 3 minggu beli..
    Sayang make garansix..😀

  16. hanna says:

    w beli yang grey, dapat cover yang jeruk…..
    tapi w juga pingin beli cover2 yang lain….
    belinya dimana yah?>
    ada jual gak?

  17. El-Disca says:

    Beli d mna yah tempat yg jual cover style up SE W508…………
    susah nih nyarinya kasih tau donk………
    bosen punya w yg ituh” trus……….

  18. JJ says:

    @El-Disca: sayangnya SE W508 sekarang sudah diskontinyu dan kemungkinana besar toko2 SE juga sudah gak ada yang punya stock style-up covernya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s